Оригінальний спосіб прикрашання великодніх яєць

Новини

29 квітня 2021

Святкування Великодня вже другий рік, напевно, є одним з найнезвичніших. Пандемія коронавірусу, яка охопила світ і нашу країну, змусила змінити спосіб життя мільйонів людей.

Ми сподіваємося, що ви дослухаєтеся порад церкви та МОЗ – залишитеся вдома і відсвяткуєте Великдень у родинному колі, а богослужіння подивитися онлайн або теле-трансляцію.

Оскільки зараз з’явилося більше вільного часу, згадайте свої сімейні рецепти випікання пасок, застосуйте нові техніки фарбування яєць і долучайте до святкових приготувань усю родину.

Пропонуємо вам оригінальний і екологічний спосіб прикрашання великодніх яєць.

Для цього вам знадобляться: яйця, сіль, лушпиння цибулі, капронові панчохи або марля, нитки, різноманітна рослинність (квіточки, листочки та ін.)

Фарбувати яйця лушпинням цибулі – стародавній спосіб, яким користувалися наші предки, а ще дуже доступний і екологічний.

За 4 години до фарбування обов’язково дістаньте яйця з холодильника, щоб вони мали кімнатну температуру.

Для того, щоб отримати рослинні візерунки на яйцях, необхідно узяти різноманітні листочки конюшини, м’яти, петрушки, пирію, кропу, квітки кульбаби, вишні або іншої рослинності, змочити водою і приліпити до поверхні яйця. Далі обережно, щоб не змістилися листочки, огорнути шматочком капрону, натягнути і зав’язати ниткою.

Лушпиння цибулі всипаємо до каструлі та заливаємо окропом. Через 2-3 години треба трішки підсолити воду, занурити до неї підготовлені яйця, довести до кипіння та варити 10 хв на повільному вогні.

Яйця з окропу вийняти ложкою в ємність з холодною водою, зняти капрон і обсушити паперовими рушниками. Для надання яйцям блиску їх необхідно натерти краплиною рослинної олії.

Бажаємо вам та вашій родині міцного здоров’я, смачної паски та щасливого Великодня!